Café Spoolder gevestigd in het centrum van Bentelo is een veelzijdig horecabedrijf. Sinds jaren hebben wij met regelmaat gewerkt aan verbetering en vernieuwing van de geluidsinstallatie en de video- en lichtinstallatie.

Geluidsinstallatie centraal gestuurd

Om audio in de verschillende zones weer te geven hebben we een centraal matrix systeem ontworpen die alle audiosignalen uit de diverse zalen verwerkt en uitstuurt naar de gewenste ruimte(s). Op deze manier is het eenvoudig mogelijk om zalen te koppelen of juist te scheiden.

Een ander voordeel is dat de audio-installatie op één centrale plek staat, gemonteerd in een patchkast. Van hieruit worden Voorcafé, Tussenzaal, Achterzaal, Serre, Terras, IJssalon, Eetsalon, Keuken, Kantine en Toiletgroepen aangestuurd.

In de zalen zelf kunnen medewerkers op overzichtelijke bedienpanelen volumes en audiobronnen selecteren.

Achtergrondmuziek keuken en personeelsruimte

In de personeelskantine en keuken zijn plafondinbouwluidsprekers en opbouwluidsprekers geplaatst ten behoeve van achtergrondmuziek. Achtergrondmuziek verhoogd de productiviteit en werksfeer. In deze ruimtes heeft men de beschikking over wandpanelen om het volume en de muziekbron zelf te kiezen.

Achtergrondmuziek terras, ijssalon, eeltsalon en toiletten

In de Eetsalon, waar in de weekenden afhaalmenu’s besteld en afgehaald kunnen worden, zorgen plafondinbouwluidsprekers voor achtergrondmuziek. Prettig voor het personeel maar achtergrondmuziek wordt ook als prettig ervaren door mensen die verblijven in een wachtruimte. In de zomermaanden is de Eetsalon tevens een IJssalon. Een enorme keuze uit schep- en softijs wordt vanuit de salon geserveerd. Gasten kunnen gebruik maken van het ruime terras. Op het terras zijn compacte opbouwluidsprekers gemonteerd voor subtiele achtergrondmuziek. In de voorportalen van de toiletgroepen in de tussen- en achterzaal zijn plafond inbouwluidsprekers geplaatst.

Video-projectie en verlichting

In het voorcafe, de tussenzaal en achterzaal zijn grote projectieschermen gemonteerd. In het café wordt met regelmaat sport gekeken door cafébezoekers. In de zalen worden de schermen gebruikt ter ondersteuning bij presentaties, vergaderingen. In de zalen zijn diverse RGB LED armaturen gemonteerd voor gekleurde sfeerverlichting. Door de aanvulling van lichteffecten wordt deze verlichting ook vaak ingezet bij feesten en partijen. De disco/sfeer-verlichting wordt aangestuurd vanaf een overzichtelijk en eenvoudig te bedienen knoppenpaneel.

Relatie: Spoolder Bentelo | Datum oplevering: doorlopend 2015-heden | Categorie: Geluidsinstallatie, Lichtinstallatie, Presentatiesystemen |

CONTACT OPNEMEN