CSG Het Noordik Almelo

In de kantine van CSG het Noordik locatie C. van Renneslaan in Almelo is het schooltheater ondergebracht. In deze ruimte voorzien van podium is plaats voor ongeveer 300 bezoekers. Uitvoeringen, ouderavonden, presentaties en lezingen worden hier met regelmaat georganiseerd. Voor de technische ondersteuning is een installatie aanwezig met geluidssysteem, theaterverlichting en een projector met groot scherm.

Update AV-installatie

In de herfstvakantie van 2017 hebben wij de AV-installatie grondig onder handen genomen. Alle oude conventionele theaterverlichting is vervangen voor duurzame LED-verlichting. Door gebruik te maken 18 RGBW-spots kan een sfeer op het podium worden gecreëerd. Uitvoerenden worden aangelicht door 6 Fresnell LED-theaterspots met barndoors. De geluidsinstallatie is uitgebreid met 2 Sennheiser draadloze microfoons en handige inprikpunten naast het podium voor audiobronnen. De verouderde projector is vervangen door een krachtige Panasonic Full HD projector.

Eenvoudige bediening

De voormalige installatie werd aangestuurd door losse mengtafels, lichttafel en diverse video-converters. Door gebruik te maken van een centrale sturing is de bediening sterk vereenvoudigd. Vanaf een touchscreen naast het podium kunnen gebruikers zonder oerwoud aan knoppen en schuiven het systeem inschakelen en configureren voor de beoogde toepassing. Met slechts één druk op een knop kan bijvoorbeeld een presentatie-preset worden geactiveerd. Bij het activeren van deze preset worden de volgende acties automatisch uitgevoerd:

  • Luidsprekers, Projector & Verlichting worden ingeschakeld.
  • Projectiescherm rolt uit.
  • Microfoons worden ingeschakeld

Vervolgens kunnen de gebruikers selecteren welke verlichting moet gaan branden, en welk volume muziekbronnen en microfoons nodig hebben. Door gebruik te maken van een dagelijkse nachtreset wordt het systeem iedere nacht uitgezet, en worden instellingen naar een nul positie gezet. Gebruikers treffen het systeem hierdoor iedere ochtend in dezelfde ‘ruststand’. Ook benieuwd naar de mogelijkheden van een eenvoudig te bedienen AV-installatie? Neem contact met ons op.

Relatie: CSG Het Noordik Almelo | Datum oplevering: Oktober 2017 | Categorie: Geluidsinstallaties, Presentatiesystemen, Lichtinstallaties |

CONTACT OPNEMEN