Beeld, geluid en licht bij het Parochiehuis

Het monumentale pand van Stadsscentrum het Parochiehuis in Delden wordt beheerd door de SBR (Stichting Beheer Registergoederen Stad-Delden). Binnen het Parochiehuis zijn zeven multifunctionele ruimtes welke worden gebruikt door Deldense verenigingen en bedrijven.

Audiovisuele installatie

Voor het geven van presentaties, bijeenkomsten van de filmkring en het organiseren van bioscoopmiddagen voor kinderen is een FullHD projector geïnstalleerd. Bezoekers kunnen in de zaal een eigen beeldbron koppelen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de BlueRay mediaspeler. Het geautomatiseerde projectiescherm, de projector en mediaspeler worden allen centraal gestuurd middels RS232. Voor de gebruikers zijn overzichtelijke panelen ontworpen welke bediend worden vanaf het centrale touch paneel.

Geluid

De basis voor het geluidssysteem is in 2007 reeds geïnstalleerd. De kwaliteit van de ECLER luidsprekers en versterkers bewijzen zich nog dagelijks. De geluidsinstallatie is uitgebreid met een digitale matrix mixer welke bediend wordt vanaf het centrale touch paneel. De matrix mixer ontvangt de signalen van de aanwezige bedrade en draadloze microfoons, videogeluid en extern in te pluggen audiobronnen. Deze bronnen worden toegewezen aan de diverse versterkers en het ringleidingsysteem. Door de digitale DSP kunnen ook gebruikers zonder verstand van audiotechniek gebruik maken van het systeem. Vergaderingen, presentaties, toespraken en filmavonden worden perfect verstaanbaar weergegeven zonder ingewikkelde knoppen of schuiven. Voor gastgezelschappen met eigen techniek beschikt het systeem over een zogenaamde inprikfunctie. Een geluidstechnicus kan met deze functie gebruik maken van het systeem door een eigen mengtafel te koppelen op de geluidsinstallatie.

Theaterverlichting

In 2007 is tijdens de renovatie een grid aangebracht boven het podium. In het grid bevinden zich een flink aantal theaterspots met bijhorende infrastructuur en dimmers. Deze installatie is behouden, maar gekoppeld op de centrale processor. Door het oproepen van vooraf ingestelde lichtstanden kunnen ook A-technische gebruikers spots gebruiken om bijvoorbeeld een spreker eenvoudig aan te lichten. Ook de verlichting is over te nemen door een (gast)lichttechnicus die met een eigen DMX-console komt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een aantal toneelverenigingen die haar uitvoeringen verzorgen in het Parochiehuis.

Gebruikersgemak

Door het integreren van de gehele AV-installatie in een centrale processor is het gebruikersgemak enorm toegenomen. Slimme functies zoals de ‘nacht-reset’ zorgen ervoor dat het systeem iedere ochtend in dezelfde rust-toestand wordt aangetroffen. Stadscentrum het Parochiehuis is met deze prachtige AV-installatie klaar voor de toekomst om presentaties, toneel, filmavonden en vergaderingen technisch perfect te ondersteunen.

Relatie: Stadscentrum het Parochiehuis | Datum oplevering: 2007-Heden | Categorie: Presentatiesystemen, Geluidsinstallaties

CONTACT OPNEMEN