Oosterlicht College

Het Oosterlicht College is een scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Het Oosterlicht College heeft een vestiging in Nieuwegein en in Vianen.

Verbouwing / Renovatie

De vestiging in Vianen groeide uit haar jas waardoor een grondige verbouwing in 2019 noodzakelijk was.
Een volledig nieuwe vleugel met diverse lokalen en kantoren is bijgebouwd. Daarnaast is de aula hierdoor vergroot en gerenoveerd.

Audiovisuele installatie Aula

Bij de renovatie van de Aula zijn wij gevraagd om de audiovisuele installatie onder handen te nemen. Licht, geluid en video zijn van essentieel belang tijdens uitvoeringen, ouderavonden, lezingen en presentaties.

De wens was om bestaande apparatuur opnieuw in te zetten in het nieuwe plan. Zo zijn een flink aantal theaterspots, luidsprekers en microfoons behouden gebleven.

Gebruikersgemak

De oude installatie bestond uit legio bedienkastjes, mixers, kabels en ingewikkelde knoppen. Door het toepassen van een centraal systeem voor geluid, video en verlichting hebben we de basisfuncties voor ouderavonden, vergaderingen, presentaties en lezingen ondergebracht in een makkelijk te bedienen touchscreen.

Met één druk op de knop wordt de projector, geluidsinstallatie en verlichting in de juiste instelling gezet om snel te kunnen starten. 100% betrouwbaar en 100% gebruikersgemak.

Toneeluitvoeringen
Voor uitvoeringen, toneel en/of muziek, wordt gebruik gemaakt van een nieuwe digitale mixer. Voor de verlichting kan men voor uitgebreide mogelijkheden een DMX tafel aansluiten.

Muzieklokaal en Dramalokaal
In de nieuwbouw is een volledig nieuw muzieklokaal en dramalokaal ingericht. In beide lokalen hebben we een geluidsinstallatie geplaatst. In het dramalokaal is een grid onder het plafond geïnstalleerd waar naar gelang de wens verlichting kan worden opgehangen.

Relatie: Oosterlicht College | Datum oplevering: September 2019 | Categorie: Onderwijs

CONTACT OPNEMEN